Novosti

28.04.2021

Kia i Ionity: veća snaga punjenja i niže tarife za kupce EV6

Kia sa investicijom u mrežu IONITY za brže punjenje
Punjenje sa 10 % na 80 % za 18 minuta, za 100 km dometa manje od 4,5 minuta
Više od 400 vrlo brzih punionica u 24 evropske zemlje
Krenule prednarudžbine EV6, prve isporuke krajem godine

Novi električni krosover Kia EV6, koji ima najveći domet 510 km sa jednim punjenjem (WLTP), evropskim kupcima će nuditi razgranatu mrežu punionica visoke snage i integrisan način plaćanja. Kompanija Kia, koja je jedan od suvlasnika mreže IONITY, korisnicima će omogućavati niže cene punjenja u jedinoj panevropskoj mreži, koja trenutno nudi vrlo brzo punjenje snage 350 kW.

Punjenje sa 10 % na 80 % za 18 minuta, za 100 km dometa manje od 4,5 minuta
Jedna od mnogih visokotehnoloških funkcija modela Kia EV6 je mogućnost 800-voltnog punjenja baterija, koja je prvi put u tom razredu raspoloživa sa visokom snagom. Na punionicama IONITY za punjenje sa 10 % na 80 % baterije potrebno je samo 18 minuta, a manje od 4 i po minuta punjenja dovoljno je za 100 kilometara vožnje.

Više od 400 vrlo brzih punionica u 24 evropske zemlje
Kijino partnerstvo sa mrežom punionica IONITY, čiji suvlasnik je i Kia, kupcima omogućava pristup do više od 400 punionica u 24 evropske zemlje, a punjačka mesta su u ovoj široko razgranatoj međunarodnoj mreži postavljena na svakih 120 kilometara.

Jason Jeong, predsednik Kia Europe, komentarisao je: “Naše partnerstvo sa IONITY je suštinski deo naših planova da električna vozila postanu pristupačnija, kao i dolazak na tržište čak 11 modela do 2027. godine. Pouzdana infrastruktura, koja podržava naša vozila visokih performansi, ključna je u ohrabrivanju još više ljudi da pređu na električnu mobilnost. Kombinacija Kijinog vrhunskog vozila EV6 dugog dometa i pristupa do mreže IONITY obogaćuje korisničko iskustvo za električna vozila sa povoljnostima kao što su bezbrižno putovanje sa jednostavnim pristupom do široke mreže punionica, jednostavan način plaćanja, niske cene struje i najvažnija stvar – vrlo brzo punjenje.”

Mrežu punionica IONITY, koja koristi vodeći evropski punjački standard CCS (Combined Charging System), napajaju 100-postotno obnovljivi izvori energije. Tako mogu vozači voziti ne samo bez izduvnih gasova nego i ugljenično neutralno.

Vozačima novog električnog vozila Kia EV6 su punjačka mesta IONITY vidljiva u navigacijskom sistemu među dinamičnim zanimljivim tačkama (tzv. POI), koja u realnom vremenu pokazuju stanje raspoloživosti. Korisnici nakon toga pomoću aplikacije Kia Charge mogu jednostavno izvršiti plaćanje na javnoj punionici.

Kupci EV6 imaju nižu cenu kilovatnog sata
Kia će za zadovoljavanje potreba svojih korisnika nuditi dva paketa. Osnovni paket, koji će biti raspoloživ krajem godine, koštaće 4,5 EUR mesečno i korisnicima će nuditi struju po ceni od 0,52 EUR/kWh, što je niže u odnosu na 0,79 EUR/kWh, koja je trenutno u ponudi većine javnih punionica. Drugi paket (Power), koji će biti raspoloživ već od maja, namenjen je češćem punjenju, a za mesečnu pretplatu od 13 evra nudi punjenje za 0,29 EUR/kWh.

Još jedna prednost za kupce je aplikacija Kia Charge, koja omogućava pristup ne samo do mreže IONITY, nego i do Kijinog partnera Digital Charging Solutions (DCS), koji ima po Evropi oko 205.000 punjačkih mesta, uključujući i priključke AC i DC. Korisnici ovih usluga sva punjenja plaćaju jednom mesečno na jednom računu i potpuno transparentno.

Krenule prednarudžbine EV6, prve isporuke krajem godine
Svi kupci novog EV6 će do kraja 2022. godine dobiti besplatnu jednogodišnju pretplatu na paket IONITY ‘Power’. U nekim zemljama, u kojima već od aprila kreću predrezervacije EV6 za izvedbe Base i GT Line kupci će dobiti i jednogodišnju pretplatu na Kia Charge (Paket Plus ili Advanced) i vaučer za punjenje. Takvu ponudu će besplatno dobiti svi oni koji će do kraja 2022. potvrditi narudžbinu izvedbe EV6 GT.

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više