Novosti

01.07.2009

Kia Soul među naj "cool" novajlijama

- Urbani crossover je dovoljno poseban, simpatičan i tehnološki dovršen
- Kia Soul među najsvežijim u kategoriji do 18.000 dolara

Iz Kia Motors America su javili da je novi Kijin urbani crossover Soul po mišljenju internet automobilskog portala Kelley Blue Book’s kbb.com izabran  među deset najsvežijih novih modela koji koštaju manje od 18.000 američkih dolara. Kelley Blue Book’s kbb.com je inače jedan od vodećih američkih internet vodiča po novim i polovnim vozilima. Soul, koji je u SAD-u predstavljen u martu ove godine, uredništvo je uverio svojim svežim dizajnom, dobrim voznim karakteristikama i naglaskom na individualnosti, različitim namenama upotrebe i najsavremenijim tehnološkim rešenjima.

Kriterijumi na osnovu kojih su u uredništvu »vagali« među brojnim novih modelima bili su sledeći: sigurnost, skromna potrošnja goriva, prostranost u unutrašnjosti, udobnost, tehnologija, užitak u vožnji i na kraju krajeva lični utisak »svežeg« dizajnerskog pristupa. 
Ono što je zanimljivo za ovaj način ocenjivanja je da je žiri uzeo u obzir stvarne cene kupljenih vozila, a ne reklamirane cene (u SAD-u za reklamirane cene  koriste skraćenicu »MSRP«, što znači »proizvođačeva preporučena cena« - engl. Manufacturer's Suggested Retail Price), koje se mnogo puta dosta razlikuju.

Kao što su prilikom predstavljanja rezultata rekli o Soulu na www.kbb.com/coolcars2009: “Ne trebate izdvojiti gomilu novca da bi dobili auto sa karakterističnim dizajnom i svim tehnološkim »gadgetima« koji vam danas trebaju. Kia Soul već u serijskoj opremi ima specifičan privlačan oblik, Bluetooth konekciju, priključak za iPod i sl. Ali zvučnici koji se pale i gase u ritmu muzike su prva stvar koju ćete pokazati prijateljima.”
Soul je između ostalog nedavno dobio nagradu za “najveću vrednost”, koju  dodeljuje udruženje teksaških automobilskih novinara (TAWA) kao i nagradu za »najuzbudljiviju unutrašnjost«, koju dodeljuje »Ward’s AutoWorld«.  

Više informacija na: www.kbb.com/coolcars2009

###


Napomena: Standardna/dodatna oprema temelji na specifikacijama za SAD i mogu se razlikovati od države do države.

 

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com), proizvođač kvalitetnih vozila za mlade dinamične vozače i vozače »mlade u duši«, osnovana je 1944. godine i najstariji je korejski proizvođač automobila. Kia je deo Hyundai-Kia automobilske grupacije i namjerava postati jedan od najvažnijih automobilskih proizvođača u svetu. Četrnaest fabrika u 8 država proizvodi više od 1.4 miliona vozila godišnje koja se prodaju i servisiraju kroz distribucijsku mrežu u 165 država širom sveta. Kia danas zapošljava 40.000 ljudi i ostvaruje godišnji profit u iznosu 17 milijardi američkih dolara. Glavni je sponzor teniskog turnira Australian Open kao i službeni automobilski partner Svetskog i Evropskog prvenstva u fudbalu. Kia Motors bez problema savladava rizike i izazove 21. veka i u skladu sa korporativnim sloganom »The Power to Surprise« kroz neprestanu automobilsku inovaciju izražava svoju sposobnost nadmašivanja očekivanja potrošača, bez obzira na njihovu visinu.

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više