Novosti

14.04.2021

Vlasnici Kia e-Nira u studiji J.D. Power najzadovoljniji svojim električnim vozilom

Kijin električni krosover sa najvišom ocenom vlasnika masovnih brendova
Najnovije priznanje za e-Niro daje dodatnu težinu Kijinoj električnoj ponudi
Kia će do 2025. godine predstaviti 11 uzbudljivih električnih vozila nove generacije

Kia e-Niro je osvojio 1. mesto među masovnim brendovima u najnovijoj studiji kompanije J.D. Power 2021 o iskustvima vlasnika električnih vozila (EVX Electric Vehicle Experience). Za potrebe studije je J.D. Power oko 10.000 vlasnika električnih vozila (EV) ispitivao o faktorima kao što su npr. troškovi vlasništva, domet baterije i užitak u vožnji, kako bi dobili ocenu verovatnoće ponovne kupovine i preporuke električnog vozila. Od ukupno raspoloživih 1000 bodova je Kia e-Niro među svim masovnim brendovima sakupio najviše bodova (782), na drugo mesto se plasirao Chevrolet Bolt (745), a na treće Hyundai Kona EV (743).

“To je još jedna važna nagrada za e-Niro i temelj uspešnog uticaja, koji ima na tržište električnih vozila još od lansiranja. Nije jednostavno biti lider na tržištu u ovom segmentu, ali to je upravo ono što e-Niro predstavlja – uz nulte emisije pruža izuzetne vozne osobine i high-tech unutrašnjost. Pored toga je e-Niro praktičan, funkcionalan i zabavan,” rekao je Jason Jeong, predsednik Kia Europe.

“Biti pobednik u kategoriji masovnih brendova u studiji EVX o zadovoljstvu vlasnika je potvrda dobrog prihvaćanja naših električnih vozila od strane kupaca, što nas usmerava u budućnost u kojoj ćemo – do 2025. godine – predstaviti 11 uzbudljivih električnih vozila nove generacije. Taj prelazak na elektrifikaciju ušao je u novu fazu, zato smo ponosni da smo na čelu kolone električnog momenta.”

Najnovije priznanje za e-Niro daje dodatnu težinu Kijinoj električnoj ponudi
Sa bogatom ponudom električnih vozila i gledanjem prema budućoj mobilnosti Kia ostvaruje svoj Plan S tokom kog će do 2025. godine investirati 25 milijardi dolara u buduću elektrifikaciju, usluge mobilnosti, povezivost i autonomnost.

Kia e-Niro otvara svet mogućnosti vozačima koje privlače popularni krosoveri, a koji ujedno žele sve prednosti, koje nude električni automobili. Sa obrtnim momentom od 395 Nm i 4 načina vožnje e-Nirov robustan električni pogon vozi vozače kuda žele – ne samo brzo nego i sa naprednom tehnologijom i povezivošću u stilizovanom paketu, koji se slaže sa svakim životnim stilom.

Američka studija EVX o zadovoljstvu vlasnika, koju J. D. Power sprovodi zajedno sa mrežom punionica PlugShare, postavlja standarde zadovoljstva po pitanju iskustava vlasnika električnih vozila. Studija EVX meri zadovoljstvo vlasnika u segmentu premijskih i masovnih proizvođača na osnovu 7 faktora: preciznosti preostalog stanja baterije, raspoloživosti javnih punionica, dometa baterije, troškova vlasništva, užitka u vožnji, jednostavnosti punjenja kod kuće te kvaliteta i pouzdanosti vozila.

Ovogodišnja studija, koju su izvodili u oktobru i novembru 2020. godine, obuhvatila je 9.632 vlasnika baterijskih električnih vozila i plug-in hibridnih vozila kupljenih u periodu od 2015 do 2021. godine.
Upoznajte Kia e-Niro.

 

 

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više